Over Thijsses Nederland

Frans Beekman bespreekt in het artikel de prent 'Duindoorn en vlieren' uit het album 'Waar wij wonen' (1937). Tijdens de productie van 'Een voorrecht om in te leven' [zie onder] kon Frans deze prent onmiddellijk localiseren: Westenschouwen. Niet verwonderlijk want Frans kent dit gebied als zijn broekzak. Hij werkte lange tijd als leraar in Zierikzee en promoveerde op een proefschrift over de kop van Schouwen. In het artikel in Sterna wordt de loactie van de prent uitvoerig toegelicht.

Gerard Ouweneel localiseerde op zijn beurt direkt de prent 'Hollandsch Diep in den winter' uit het album 'Onze groote rivieren': de noordzijde van het Hollandsch Diep aan het eind van de Korte Boomweg. Ook al niet zo vreemd, want Gerard woont al vele jaren in Maasdam en kent dit gebied door en door.

Beide afbeeldingen komen aan de orde bod in de publicatie 'Een voorrecht om in te leven. Deze publicatie werd geschreven in samenwerking met Frans Beekman. 'Een voorrecht om in te leven' behandelt alle afbeeldingen uit de Verkade albums 'Waar wij wonen' uit 1937 en 'Onze groote rivieren' uit 1938.

Bekijk hier het betreffende nummer van Sterna

NB: Onderaan de pagina staat een link waarmee uw dit nummer van Sterna als pdf kunt downloaden.

Meer informatie over 'Een voorrecht om in te leven'

 

Logo

Laatste wijziging

27 december 2021

Terzijde

Havengezicht

'Duindoorn en vlieren', plaat 11, pagina 24, 'Waar wij wonen', 1937. De tekening is van de hand van Jan Voerman jr.

 

Havengezicht

'Hollandsch Diep in den winter', plaat 24, pagina 62, 'Onze groote rivieren', 1938. Ook deze tekening is van de hand van Jan Voerman jr.